keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Salaattiaika

Jotenkin helle hellii niin, että ruokahalu ei ole kovin huikea. Mieluusti teen kokkausvuorollani jotain salaatintapaisia. Tekisin noita enemmänkin, mutta kun tuo pienempi neiti on toiselta nimeltään Nirso ja tökkii haarukallaan vihreitä lautasen reunasta toiseen... Käyn siis väsytystaistelua ja lisäilen makaronin ja perunoiden sekaan välillä sitä, mitä muutkin syövät.

Tämän kesän ehdottomaksi suosikkiyrtikseni on noussut basilikaminttu. Siinä yhdistyvät molempien parhaat ominaisuudet - mintun raikkaus, basilikan pippurisuuteen - vieläpä ilman basilikan yletöntä kylmänarkuutta. Toivottavasti tuo kestää penkissään talven yli tai ainakin taimia löytyy ensi kesänäkin puutarhalta. Muutenkin mintut ovat ihania. Minulta löytyy pihalta piparminttua, viherminttua, suklaaminttua, sitruunaminttua, basilikaminttua ja tosiaan edellisessäkin postauksessa mainittua väriminttua kahdessa sävyssä.

Tänään käytin basilikaminttua lämpimän parsakaali-kikhenesalaatin mausteeksi. Ohje on vähemmän etikkainen mukaelma kaveripiirissäni joskus  kiertäneestä ohjeesta. 

Parsakaali-kikhernesalaatti.

Kaksi pientä parsakaalinpäätä
Purkillinen Bonduellen kikherneitä
Fetajuustoa

kastike:
1 tl Dijonin sinappia
luraus hunajaa
suolaa, pippuria
2 tl omenaviinietikkaa
rypsiöljyä
tuoretta basilikaminttua, tuoretta timjamia, persiljaa

Laita vesi kiehumaan ja tee kikherneiden kastike. Sekoita aineet öljyä ja yrttejä lukuunottamatta kulhossa, lisää öljy vähitellen niin, että muodostuu tasainen kastike. Lisää joukkoon reippaasti silputtuja yrttejä. Lisää pavut maustumaan.

Leikkaa parsakaalista nuput ja keitä niitä viitisen minuuttia suolavedessä. Lisää nuput papujen joukkoon ja sekoita. Lisää halutessasi fetajuustoa tai vaikka kinkkua tms., jos syöt lihaa. Ylijäänyt salaatti maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti