sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Tyynyostoksilla

Kun lapsi on hoidossa, vanhemmat hyppivät kaupoissa. Vietimme miehen kanssa eilen shop 'til u drop -päivää ja saaliiksi saimme mm. olkkarin soffalle moottoriajoneuvotyynyjä Iskusta ja omaan makkariin petrolin sävyisiä tyyynyjä Hemtexin halvennuksesta. Taas kelpaa kölliä. Olohuoneeseen pitäisi vielä löytää 50*50 cm tyynyyn okran/sinapin sävyinen tyynynpäällinen. Tuntui olevan aika epätoivoista. Jos edes kankaan löytäisi jostain. Mut noi tyynylöydöt tekivät kieltämättä iloiseksi. 

Ajoneuvotyynyistä tulee jostain syystä mieleen lapsuus ja mummulan naulakossa riippunut terrakotansävyinen satiiniaamutakki, jossa oli vanhojen autojen kuvia. (Ja siis minun ikäni huomioon ottaen, ne autot eivät olleeet kleinbusseja vaan oikeasti vanhoja eli tosiasiassa ihan erilaisia kuin noissa tyynyissä.) Ehkä senkin takia tyynyt oli vain napattava mukaan, vaikka oikeasti minun piti kyllä ommella tyynynpäällisiä vanhoihin tyynyihin ihan omin pikku kätösin. Siniset tyynyt olivat niin edullisia (ja oikeasti aika kivoja), että totesin niiden olevan ehdottoman tarpeellisia. Yllättäen totesin ostaneeni yhden pyöreän ja kaksi pallokuvioista tyynyä. Miten tässä taas kävi näin?

Kirpputorikäynniltä tarttui mukaan pari kermakko. Nuo vasemmanpuoliset siis. Kerrankin kohtuuhintaan tuota puristelasityyliä. Ja tuollaista keltaista sävyä en moisissa ole nähnytkään. Luultavasti lapsi kotiin tultuaan taas koputtelee ohimoitaan, koska mullahan on jo tuollaisia... Hamsterintaipumuksiani ei selvästikään ymmärretä.

Löysin myös nipun letrasetin kirjainkalvoja. Helvetica lightia monessa koossa. Askarteluun, jos raaskin. Nekin olivat ihan järkevän hintaisi. Mutta muuten tuli taas pöriteltyä silmiä muutaman pöydän hintatason kanssa. No joo, sehän ei ole hullu joka pyytää, mutta oikeasti jos hakuaa eroon vanhasta rojustaan, hinnoittelua ei ehkä kannata vedellä ihan tolkuttomaksi.

Kukatkin alkavat vihdoin nousta. Ihanaa! 
5 kommenttia:

 1. Voi, olet ehtinyt vaikka mitä. Kauniit sukat, ihania kankaita ja hienoja kirppislöytöjä sekä aleostoksia. Autokangas on tosi kivaa!
  Me käytiin viikko sitten kirppiskierroksella kun tytär oli anopilla ja ihmeteltiin kovasti hintatasoa Treen paikoissa. Muutama löytö tuli tehtyä, mutta suurilta osin hinnat olivat huikeita!

  VastaaPoista
 2. Musta on jotenkin liikuttavaa, miten jo melko pienetki lapset ymmärtää jo "koputella päätään" aikuisten keräilyinnolle ja muulle hamstraamiselle :) Ei liene kaukana tuo homma meilläkään, sen verran pikkuvanhaa ja sarkastista tekstiä tulee jo nyt välillä..

  Voi hitsi, mähän löysin taannoin Valkeakoskelta yheltä kirppikseltä kaksi pakkaa sitä sinapinkeltaista tukevaa puuvillakangasta, josta oon noita mekkoja ja tatti-housutkin ommellut. Se ois varmaan ollu just semmosta, harmi kun se on jo ihan pieninä palasina, oisin kyllä laittanu sulle sitä tulemaan. No onpa nyt sitten reilua mun tulla tänne kertomaan, ettei sitä enää ole, olenpa viisas :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania tyynyjä. Ja on pitänyt muutenkin kommentoida, että mä tykkään tosi paljon sun tyylistä kuvata. Toiset osaa. :)

  VastaaPoista
 4. Minna: Tosin eipä ne hinnat ole täälläkään tossa naapurissa jättikirppiksellä kovin järkeviä. Ostan sitten kun osuu jotain järkihintaan tai tarpeeseen. ;)

  Erika: Ajatus oli kuitenkin kaunis: ;)

  Anna: Kiitos. Mä olen kieltämättä harjoitellut viime aikoina vähän aktiivisemmin. Kyllä se kummasti auttaa.

  VastaaPoista
 5. Iiihana kuva scilloista!

  VastaaPoista