sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ei kasva... Jurovat ja murjottavat ja taisivat nuo isommat lehdet ottaa kylmääkin taannoin lumisatessa. Hengissä sentään ovat, mutta jotenkin muistelisin, että aiempina vuosina lehdet ovat olleet melkoisen paljon näyttävämmissä mitoissa tässä vaiheessa kesää. Jännityksellä odotan. 

Nämä sitten puolestaan kasvavat ja kukoistavat. Sinänsä hassua, koska viime vuonna kesäkurpitsat rehottivat ja salaatti murjotti eikä oikein edes itänyt. Mutta kyllä minä kaiken uhallakin kaipaisin hiukan lämpimämpiä ilmoja.

Tietenkin, jos heittäytyy yltiöpositiiviseksi, voi sanoa, että kukkapenkkiprojektin kannalta tämä sää on ollut vallan ihanteellinen. Kasvit eivät ole päässeet nuutumaan odotellessaan ja harvemmin on ollut tuskallisen hiostavaa maata kaivellessa. Nyt tuo iso maa on jo hyväll mallilla. Enää pitää ottaa painottelu kuunliljojen kanssa ja jakaa ja istuttaa ne paikoilleen. Ne tulevat vähän niinkuin vyöksi tuohon paljaaseen kohtaan. Mieluusti keksisin jonkun oikein korkean, mutta hyvin pystyssä pysyvän perennan niiden taakse. Kimikki olisi vallan ihanteellinen, mutta ostin ja tapoin jo yhden. Ei taida maksaa vaivaa kokeilla uudelleen... Niin ja reunuskasviosasto on vielä hiukan hakusessaan.

Ostin minä tänään vähän kukkaisuuksia pihalle. Pinkki pioni, Sarah Bernhardt, tulee johonkin kohtaan isoa penkkiä ja rönsyansikat ovat joskus tulevaa varjomaata varten ja menevät odottamaan ja toivottavasti lisääntymään sivupihan ison angervon juurelle.

2 kommenttia:

  1. Minulla myös kurpitsat saivat kylmää muutama yö sitten. Mutta kukat kukkii ja muutama kurpistan alku jo näkyy :) toivotaan lämpöä asap!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan. Sääennustus lupaili jo sentään heinäkuun alkuun 20 asteen huippuhelteitä. ;)

      Poista