keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Hullu puutarhuri

Viime päivien projektini, olkaa hyvät. Valitettavasti kohteesta ei tullut napattua ennen-kuvaa, mutta uskonette, että lähtökohta oli karmea, jos sanon, että tämä näyttää jo siedettävältä. Olen siis kitkenyt puoli kuutiota rikkaruohoja, kaivanut savea, lisännyt multaa, hyödyntänyt säästöbetonia, kaivanut kivikasasta maisemointikiviä koristeeksi ja lopulta istutellut mehikasveja kivikkoon. Ai niin, yhdessä vaiheessa mies poisti tuosta penkin takaa risu- ja epämääräisyyskompostin. 

Vielä pitäisi siivota tuo rojahtanut lautakasa joko muualle tai ainakin siistimmäksi, toimittaa laatat lähemmäs kohdettaan ja keksiä, mitäs tuohon saven päälle kehittelisi. Ainakin siihen taitaa tulla jonkinmoinen laatikko ja siihen pari pensasmustikkaa, muusta en osaa sanoa. Ehkä asia valkenee jossain vaiheessa kesää. Joku pressu voisi olla asiaa loppujen rikkakasvien nitistämiseksi. Eikä tuo muutenkaan ihan valmis ole. 

Ilmoitin jo miehelle, että yksi vähän hankalassa paikassa oleva norjanangervo sopisi hyvin tuohon penkin taakse ja äiti lupasi vanhoja, risoja saviruukkuja, joille löytyy kyllä tilaa ja joihin tulee myös mehikasveja. Ne siis tulevat kuvan vasempaan laitaan.Mutta tulipas iloinen olo, kun sai tuota rytöä edes pikkuisen inhimillisemmän näköiseksi. Se kun tosiaan on se, mitä pihastamme näkyy ohikulkijoille... Mutta vielä on runsaasti tehtävää parkkipaikan toislle laidalla. Siellä ei tosin taideta päästä enää nollabudjetilla.

Ja se varsinainen hullunhomma näkyy tässä kuvassa.
Mies on jatkanut painimista kukkamaan kanssa., kun minä jouduin luovuttamaan. Juurakot olivat niin valtavia, että en olisi ikinä saanut maata tyhjennettyä väsyttämättä itseäni hengiltä. Armaani lapioi reippaana poikana suurimman osan kasveista ylös ja nyt pöheiköt loikoilevat multasäkeillä hellästi peiteltyinä aidan varjossa. Seuraava projekti olisikin alkaa perata rikkaruohojen juuria vähemmälle mullasta ja sitten juuripaakuista. Ja toki jakaa kasvustoja järjellisemmän kokoisiksi ja istuttaa ne. Lopuksi pitäisi vielä keksiä, minne työnnän kaikki ylijäämäkasvit. Tuntuisi hiukan tylsältä viedä niitä kaatiksellekaan. Mutta ehkäpä noille löytyy huolijoita. Ainakin osalle. Tietenkin yksi varsin hyvä projekti olisi varmaan suunnitella tuo kukkamaa uusiksi. Tyyliin asap...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti