torstai 26. kesäkuuta 2014

Pioni

Että minä sitten tykkään noista pioneista. Ihan ovat kuin vatkattua kermaa ja vadelmahilloa.  Ihania. Tosin totesin, että yksi niistä taitaa olla turhan ahtaalla ja pimeässä. Taidan siirtää sen toiseen kohtaa. Ja juu, tiedän, että ajankohta ei ole ihanteellisin, mutta samapa kai tuo on jättääkö se kukkimatta ja kasvamatta tuossa vai jossain muussa kohdassa. Ihanan pinkille Sarah Bernhardtillekin pitäisi löytää sijoituspaikka. Sinänsä hassua, että pionit ja rodot eivät todellakaan ole ikinä kuuluneet suosikkikasveihini ja nyt hihkun innosta, kun pionit kukkivat ja poden syvää pettymystä, kun rodo ei moiseen alentunut.

Ja tänään paistoi aurinkokin. Oikein lämmitti. Tuli hiki, kun jaoin ja istuttelin kuunliljoja. En edes muista koska viimeksi on ulkona joutunut vähentämään vaatetusta. Pikemminkin on saanut hakea lisää. Mutta jospa se lämpökin vähitellen saapuisi. Ihan jo kasvien takia. Joskin kesäkurpitsat taidan joutua listaamaan tappioihin. Ihmettelen suuresti, jos ne tuosta nykyisestä tilastaan toipuvat minkäänmoisiksi. Harmittaa.

4 kommenttia:

 1. Kukkivan pionin siirto voi olla aika harakirihommaa. Kannattaa siirtää kevällä juuri kun ensimmäiset silmut nousevat maasta. Silloin se ei älyä mitä tapahtui ja kukkii samana kesänä.

  Itse tohkeilen kun kaikissa kolmessa pionissa on nuppuja. Viime vuonna vain Rasberry Sundae kukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei ole tainnut kukkia minun tässä asumisaikanani. Taidan siirtää moisen valoisampaan paikkaan ja toivoa parasta. Siinä ei siis ole nupuista tietoakaan ja kavukin on ihan eri luokkaa kuin kahdessa muussa ;) Ja se on oikeastaan pakko nostaa nyt ylös, kun sen luokse vielä pääsee... Minulla on pienoinen taipumus istuttaa kukkamaat melkoisen tiheiksi... Köh...

   Poista
 2. Mulla ovat vielä nupullaan kaikki, mutta ihan pian... tosin sadetta lupaa taas lähipäiviksi, mahtavatkohan lykätä aukeamistaan vielä... Pionit ovat kyllä tosi kauniita! Minä en muista oliko Mummoni superkukkapenkeissä pioneja, mutta olen tässä omassa pihassa niihin tutustunut/ihastunut.

  Sie olet kyllä ollut tarmokas kukkamaittesi kanssa... miulla ovat ihan omassa rauhassaan. Odotan inspistä edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulle puutahran hoito on homma, joka on kaikkein mieleisintä, mitä tiedän. Kukkamaiden kanssa voisin askarella vaikka päivät pästään ja kitkeä ja järjestellä. Olisipa sama into vallalla talon seinien sisälläkin. ;)

   Poista