tiistai 5. kesäkuuta 2012

Hämmästyttäviä tarmonpuuskia


Tänään on yllättänyt sarja tarmonpuuskia. Lounasaikaan intouduin leipomaan muffinsseja, koska uuni oli lihapullien paiston jäljiltä kuitenkin lämmin. Kun kissa on poissa, hiiret leipovat muffinsseja ts. mies on työmatkalla ja meillä vain herkutellaan salaa.

Munattomat ja maidottomat aprikoosimuffinssit

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua margariini
2 dl kauramaitoa
purkillinen piltti-aprikoosisosetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita rasvasula ja kauramaito ja sekoita nopeasti aprikoosisoseen kanssa kuiviin aineisiin. Jaa 12 muffinssimuotiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Iltapäivällä iski vielä pahempi kohtaus. Lapseni lähti naapurin lasten kanssa pyöräretkelle (jonne lähti myös osa muffinsseista evääksi) ja minä jäin kotin nukkuvan Silakan kanssa. Totesin aikani seiniä pällisteltyäni ja lehdet luettuani, että jouluiset sohvatyynyt voisi ehkä vähitellen laittaa odottamaan seuraavaa joulua, kaivoin esiin Hotdog stand-tyynyn ja kaapista kierrätyskeskuksesta muinoin mukaan tarttuneen ruutukankaan. Ja tattadaa, samalla kaivoin esiin myös ompelukoneen. Tätä ihmettä ei kovin usein ole tapahtunut... Mutta nyt on soffalla kesäisemmät asusteet ja minua alkoi heti vaivata se tosiasia, että pitäisi varmaan tehdä parille muullekin tyynylle uudet vaatteet ja kaikenlaista muutakin. Sarjassamme pitäisi vain olla ja möllöttää, aina jos tekee jotain, joutuu tekemään vaikka mitä lisää. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti