torstai 14. kesäkuuta 2012

Kaamein ja kassiarkeologiaa


Mietiskelimme tänään tyttären kanssa leikkimökin ankeaa tilaa ja päätimme polkaista käyntiin erikoisjakson Suomen kaameimmasta kämpästä. Kyllä tuosta kiva ja leikkimään houkuttava on saatava aikaiseksi. Mutta vähitellen. Teukka Loman ei silti pääse paikalle maalaamaan seiniä pastelliväreillä pystyraitaisiksi, tyydymme tämänhetkiseen väritykseen. Väripilkut vain eivät olisi pahasta.

Istuskellessani mökissä miettimässä seuraavia manöövereja satuin hiukan kaivelemaan olkalaukkuni pikkutaskuja (joita sivumennen sanoen on tosi monta). Saaliina mm. bussiaikataulu vuodelta 2003, elokuvaliput vuodelta 2002 (ajatelkaa, vuodesta 2002 on muka 10 vuotta!!!!!), vanhoja yrttiteepusseja, euron muuntotaulukko (kuka muistaa moisen?), kuitti joltain muinaiselta laivamatkalta, pari kolikkoa ja pinni. Kaikenmoista... Pakollisia siteitä ja nenäliinapakkausta en viitsinyt kuvata, sitäpaitsi ne eivät kuulu arkeologiseen sisältöön, koska ne korvataan välillä uusilla vastaavilla. Huvittavinta oli, että kuvauksen jälkeen tungin kaikki nämä vältäämätöömät ja säilytyksen arvoiset liput ja laput takaisin kassiin. Löytynevät sieltä taas kymmenen vuoden päästä, kun alan ihmetellä, mitä laukustani löytyy.

2 kommenttia:

  1. Euron muuntotaulukkoa ei kyllä muista kukaan. Jos muistaisi, ei maksaisi kymmentä markkaa kupillisesta kahvia ja kolmeakymmentä viittä markkaa palasta kakkua sen kahvin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Jep, se muuntotaulukkoon hyvä kätkeä itseltään tai ainakin muistuttaa itseään sanasta inflaatio. :)

    VastaaPoista