sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Onpas viime päivinä ollut melkoisen syksyinen kesäsää. Useampana aamuna puuhella on saanut lämmittää ja iltaisin tuli rätisee kodikkaasti pönttöuuneissa. Ilman lämmitystä olo on kuin asuisimme kellarissa, nihkeää ja viileää. Kylmyyttä torjumaan tein tänään lounaaksi sosekeittoa ja sen seuraksi skonsseja. Ohjeen nappasin kahden lihavan leidin keittokirjasta. Ihanat leidit, ihana keittokirja.

Skonssit
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g margariinia tai voita
1,5 dl maitoa (minä käytin riisimaitoa)
(oma lisäys oli 1 tl basilikaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja hiero ne margariinin kanssa ryynimäiseksi seokseksi. Kaada maito joukkoon ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele pöydällä vajaan parin sentin vahvuiseksi levyksi ja ota siitä n. 5 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. (Minä sain 8 kpl vaikka ohjeessa luvattiin 12) Voitele maidolla ja paista 220 asteessa 10-15 minuuttia kullankeltaisiksi. Nauti vaikka voin kanssa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti