tiistai 26. kesäkuuta 2012







 Illakot olivat vallanneet koivikon. Koko metsikkö oli täynnä valkeita, vaaleanpunaisia ja pinkkejä, hämärässä hohtava kukkia. Näky oli kuin satumaailmasta. Minun on pakko saada illakkoja myös omaan pihaan. Niissä on jotain kevyttä ja keijumaista, lumoavaa.

Iltapäivällä vyöryi tummia pilviä kohti ja ylitse. Jyrisi, mutta ukonila kiersi meidät vähän kauempaa. Ääntä silti riiti. Kesän ensimmäinen ukkonen. 

Tänä vuonna tuomenkehrääjät ovat ahkeralla tuulella. Ensimmäiset puut on kaluttu ja peitetty harsoihin. Kummituspuutkin olisivat hämärässä kauneimmillaan.

Kauhavan kangasaitan toimitusnopeus oli ällistyttävä. Pääsin jo tänään aloittamaan toista juhannusruusua. Nyt on tavoitteena tehdä ohjeen mukaan oikeasti ja pitää silmukkaluku sellaisena kuin sen on tarkoitus olla. Oikeastaan minun piti tehdä jonkun toisen mallin mukaan, mutta jostain syystä tuo juhannusruusu vain miellyttää silmääni, on riittävän selkeä, mutta ei kuitenkaan tylsä. Kude on mukavan joutuisaa ja joustavaa virkattavaa. Jotenkin maton virkkaamiseen jää aina melkoisen kirjaimellisesti koukkuun.

Silakka on selvästi lopettelemassa imetettävän taivaltaan. Tänään on haluttu tissille enää aamulla ja illalla. Ihan mahdottoman haikeaa... Minä en ole vielä valmis, haluan vauvani takaisin!!!!

4 kommenttia:

  1. Palvelu Kauhavalla on kyllä hyvää! minä tilasin viimeksi jollain käsityömessuilla väriä, jota ei ollut heillä silloin mukana, ja tuli toimituskuluitta kotiin "jälkitoimituksena" jo seuraavalla viikolla!

    VastaaPoista
  2. Wau. Toi kyllä on jo palvelua. :)

    VastaaPoista
  3. Iltapäivää vaan tännekin, huh etten meinaa keritä mihkään! Mutta tähän oli pakko muistaessani tulla kertomaan, että jos Tampereelle on käyntiä, niin Triteks-nimisessä paikassa Tesomalla myydään ontelokudetta oisko ollu 12e/kilo ja muutenkin kudetta vaateteollisuuden ylijäämäkankaista yms. Ja Lankamaailmassa Lielahdessa on tällä erää tosi paljon trikookuteita hyvin alennuksin, että sielläkin kannattaa käydä, kai heinäkuulle menevät hyvinkin vielä sen alen kanssa!

    VastaaPoista
  4. Erika: Voikun joskus ehtisikin. Tai siis pääsisi... Lankamaailmasta olen haaveillut jo aika pitkään, mut enpä ole vieläkään päässyt. Mut kiitos vinkeistä! :)

    VastaaPoista