keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Tilkkupeitto




Vai mikäkiepeitto tuollainen olisi? Picnicpeitto? No, joka tapauksessa, olen nähtävästi päässyt ompelemisen makuun vaihteeksi. Kaapissa on maannut tiesmitenkauan nippu jonkun kangastukun trikoonäytelappuja, toinen toistaan kamalampia. Ainoa hyvä, mitä niistä on voinut sanoa, on että palat olivat yhtä leveitä. Joten materiaalista ei tullut onnistumispaineita ja suruttelin lappusia iloisesti ja umpimähkäisesti ensin pareiksi ja sitten neljän riveiksi jne jne kunnes ne oli kaikki ommeltu yhteen. Umpimähkäisestä määrästä ommeltuna tuli vieläpä täsmälleen oikean (ts. fleeceviltin) kokoinen kappale. Illasta meillä oli vielä tyttöjen askarteluilta ja minä tikkasin käsin tilkkuosiota kiinni siihen fleeceen. Tytöt piirsivät ja taustalla höpötti Vaarallinen juhannus äänikirjana. Ulkona satoi tarinaan sopivasti kaatamalla.

Vielä riittää tikkailemista ja reunatkin tuohon pitää löytää jostain. Luulisin, että jämätrikoita löytyy kyllä. Omituisinta on, että nuo kammorumat tilkut eivät vierekkäin ommeltuina olleetkaan enää ihan niin kamalia. Jotenkin se, että jokainen tilkku oli melkoisen räikeän värinen, sai aikaan sen, että mikään väri ei erotu erityisen hurjasti. Mystistä. Ehkä tuolla kelpaa rannalla kölliä.

6 kommenttia:

  1. WoW! Kyllä oot muutaman palan tikannut!
    Hauska picnictaimikälie peitto!!!

    VastaaPoista
  2. Hieno peittohan siitä tuli ja monta trendikästä väriäkin tähän kesään! :D

    Kysyisin tuosta 66-tuolista: Onko tuollainen kernipäällinen minkälainen käytössä? Jos siis tulkitsen oikein, että tuossa on kernipäällinen (tai keinonahka, joskus kai aitokin nahka). Onko siinä jokin toppaus pehmikkeenä? Huutonetistä olen noita katsellut ja välillä on ihan kivoja, mutta ei ole tuosta päällystetystä kokemusta.

    VastaaPoista
  3. Annu, juu. Sai suristella ja nyt sit ommella käsin...

    Pauliinalotta: etenkin trendikästä... ;) Kerniä noissa tuoleissa on ja ei se ole mitenkään ikävän tuntuista istuessa. Noissa on kevyt pehmustus. Justa sen verran, että peppu ei puudu niinkuin pelkällä puulla istuessa.

    VastaaPoista
  4. Vitsit sul on tosissaan ollu vauhti päällä.
    Ja upee peitto, ei ollenkaan liian räikee. :)

    VastaaPoista
  5. Juu, aika kiirettä piti. ;) Mut taatusti erottuu rannalta eikä eksy vahingossa kenekään muun viltille pötköttämään. ;)

    VastaaPoista
  6. Mukavan värikäs tilkkupeitto!

    VastaaPoista