perjantai 4. tammikuuta 2013

Yorkshire pudding pirkanmaalaisittain

Viime aikoina televisiosta on tullut aika paljon Jamie Oliverin ohjelmia ja minä olen möllöttänyt aina muistaissani. Ilmeisesti vaikutteet ovat imeytyneet ruudun välityksellä melkoisen tehokkaasti, koska huomasin tänään vääntäväni lounaalle perienglantilaista yorkshire puddingia ja lämmittäväni seuraksi purkillisen papuja tomaattikastikkeessa. Oli muuten hyvä ateria, saavutti koko perheen varauksettoman suosion. Silakkakin ensimmäisen pa-haa -kommentoinnin jälkeen veteli oman putinkinsa melkoista vauhtia ääntä kohti. Minun itse asiassa piti ottaa oikein nätti kuva annoksesta, mutta nälkäisenä en enää muistanut. Ehkä tämä yksittäiskuvattu tomaattinen versio palvelee kuvituksena.

Yorkshire pudding (12 pientä)

1,5 dl jauhoja
2,5 dl riisimaitoa
2 pientä munaa
suolaa
margariinia

täytteeksi
prinssinakkeja tai
kirsikkatomaatteja, valkosipulimurskaa, timjamia, pippuria, suolaa, oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaada jauhot kulhoon ja riko munat päälle. Vatkaa sekaisin ja lisää maito vähitellen ja mausta suolalla. Jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

Laita muffinssipellille syvennyksin nokare margariinia jokaiseen. Tipauta kuppien  pohjalle pari nakkia tai halkaistuja tomaatteja mausteineen. Laita uuniin viideksi minuutiksi. Kaada taikinaa täytteiden päälle ja paista n. 20 minuuttia kullanruskeiksi ja kuohkeiksi.

Englannissa näitä kai tarjoillaan paistikastikkeen kanssa, minä tosiaan tarjosin papuja tomaattikastikkeessa yrtiilisällä terästettynä ja kevennyksenä vihersalaattia.

P.S. Arvonta on kyllä mielessä. Viime vuonna taisin vain luvata arpovani jotain itse tekemääni ja se puoli on nyt hieman pohdinnassa.  Pohdinta on kyllä edistynyt jonkin verran. Toisaalta jos aion arpoa aina uusilla kymenluvuilla, ei tässä ole hätiä mitiä. Näyttää menevän vuosi ja kymmenen lukijaa lisää. Ajatella, viisi vuotta bloggausta lisää ja lukijoita voi olla jo sata! Wu-huu... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti