maanantai 2. syyskuuta 2013

Gladiolus

Minun ainokainen gladioluksennuppuni on edelleen kiinni, mutta onneksi siskon gladiolusonni on paremmalla mallilla ja hän vielä suostui jakamaankin iloaan. Gladiolukset kuluvat sarjaan suosikkikukkiani, silloin kun ne suostuvat kukkimaan, ne tekevät sitä suurella hartaudella ja pitkään. Ensi vuonna pitää kehitellä joku erityissysteemi niille ja saada kerrankin mokomat kiukuttelijat kukkimaan kunnolla. 

4 kommenttia:

 1. Gladioluksit kannattaa esikasvattaa "aikaisin", ne tarvitsevat kukkiakseen runsaan lannoituksen , "Porvoon mitalla"
  Ovat kýllä aivan ihania kukkia! Mutta siis vaativia :)
  Ensi kesänä minäkin taas yritän uudestaan. Mulla kävi niin, että kaaliperhosen toukat söivät ne, en hoksannut ajoissa :(
  tuksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Tuota lannoitusta voisi kyllä ensi kesänä tehostaa. Ja tosiaan keksiä niille hyvä ja aurinkoinen kasvupaikka. :) Kiitokset vinkistä!

   Ja harmi, että mokomat toukat pääsivät sinun kukkasiasi natustamaan. :(

   Poista
 2. Minunkin miekkaliljojen lehdet joutuivat toukan syömiksi. Kun yksi viimein alkoi kukkia, meni ripeä puutarha-apuri ja katkaisi varren :O) Huoh. Pari nuppuista vartta toin sisälle "turvaan" ja seuraan alkavatko kukkia. Miekkaliljat ovat kyllä tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat toukat ollet ahkerina tänä kesänä... :-/ (huommatko muuten, mitä tuossa kuvan vasemmassa reunassa vaa'alla köllöttelee ;) ) Ja noi puutarha-assarit ovat kyllä kans välistä aika tuhoisia. Toivotaan, että nuput aukeaisivat sisällä.

   Poista