keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kirsikka, se suklainen, on nyt istutettu. On muuten ensimmäinen istuttamani puu. Hassua sinänsä. Mies kaivoi hiki päässä valtavan kuopan, toivottavasti puu on siihen tyytyväinen.


Innokas kokki hieman tärähti kuvassa, käytän sen silti. Neiti sai nimipäivälahjaksi keittokirjan ja tänään teimme yhdessä siitä (pikkuisen soveltaen) jauheliha-tomaattipastaa ja kyllä oli kuulemma hyvää. Tyttö ihan oikeasti pilkkoi suurimman osan aineista, sekoitteli ja ruskisti, seisoi posket punaisina hellan vieressä, maistoi suolan ja sanoi tarvitaanko lisää. Minä katsoin päältä ja autoin tiukoissa paikoissa. Yhtään ei harmita, jos saan keittiöön apulaisen. Itse olen aloitellut keittiössä aika lailla saman ikäisenä. Ihan hyvä ikä oppia.

Päätin jo ennen äidiksi tulemistani, että mikäli moinen ihme kohdalleni osuu, että lapsia saan, ainakin ruoanlaitto on taito, jonka heille välitän. Tunnen luvattoman paljon ikäisiäni naisia, jotka eivät ole päässeet lapsina keittiöön opettelemaan, koska äidit ovat vahtineet tilaansa ja sen siisteyttä jostain syystä huomattavan mustasukkaisesti. Tämän seurauksena he ovat joko kokonaan kokkaamatta tai sitten opetelleet aikuisiällä kaiken keittiötiedon itsekseen. Ihmisen pitää syödä, sen takia olisi hyvä, jos jokainen osaisi myös tehdä itselleen terveellistä ja ravitsevaa ruokaa kohtuhintaan ja aika luonnollista on, että siinä asiassa perusoppi tulee kotoa.

Erityisesti minua muuten lämmittää se, miten tyttö lukee otsa rypyssä keittokirjaansa ja pohtii mistä resepteistä saisi helposti muokattua kasvisruokia, että ne sopisivat minullekin.  Aika suloista.9 kommenttia:

 1. Suloinen apukokki sinulla. Meillä myös M-juniori haluaisi kokkailla jotakin JuniorMasterChef´in innoittamana. Jauhelihakastikkeesta olisikin hyvä aloittaa. Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jauhelihakastike on kannatettava aloitteluruoka. :) Samoin smoothiet ovat hyviä, tosin siinä tarvitaan aluksi aikuista tehosekoittimen kanssa puljaamiseen.

   Poista
 2. Ihana, kun lapset tykkää kokata ja puuhastella. Vielä kun se jälkien siivous onnistuisi.

  Onnea myös suklaakirsikalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä vihjaillut siihen suuntaan, että siivoaminen on yksi kokin tärkeimmistä velvollisuuksista, mutta ihan amhdottoman hyvin ei vielä ole uponnut...

   Poista
 3. Hei mitä teidän pikku-Silakalle on tapahtunut? En ollut tunnistaa :) On jo niin iso tytteli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika iso kiharapää tuosta on kasvanut. :)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ollaan Kati samoilla linjoilla, eli lapset mukaan keittiöön ja ruoanlaittoon. Meidän seiskaluokkalainen koki heräämisen koulussa ja tähän mennessä on tehty monenlaista ruokaa. Auttanut ja vahtinut on jo pienestä pitäen. Esikonen innostui erityisesti kolmevuotiaana perunoiden kuorimisesta, mutta nyttemmin homma ei enää maistu ;)
  -Alli

  VastaaPoista