sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Sunnuntain muita juttuja




Tuo laukku löytyi lasten lumputusleikkilaatikosta ja pakkohan se oli napata sieltä mukaan. Se kun sattuu olemaan minun ensimmäinen "aikuismainen" olkalaukkuni. Aikanaan hyvin trendikäs ja useamman luokkaretken ja runsaasti muita rientoja kokenut. Ihanaa, että äitini oli säästänyt sen. Siskonkin versio oli tallessa. Mutta tuo vaatekaappi ei ilahduta ainakaan minun silmääni, ei vaikka miten yrittäisin uskoa, että tuollainen "luonnonvärinen" puu on nyt hirmu trendikästä. Juuei kyllä ole tuollaisena. Pakko jossain vaiheessa ostaa kalustemaalia ja piilottaa kellastunut männynsävy. Harmaa voisi olla hyvä tai vaihtoehtoisesti vaalea turkoosi... Ei kuitenkaan mintunvihreä, oli se miten trendikäs väri hyvänsä.Siitä väristä sain yliannoksen jo 80-luvulla.

Mies rakenteli kellarinrappuja ja toimitti samalla laumoittain sammakoita joen rantaan. Olivat oikein pesiytyneet rappujen koloseen. Siellä oli ilmeisesti mukavan vilpoista, kosteaa ja reilusti matoja tarjolla. Onneksi en pelkää sammakoita. Jos pelkäisin, olisin muuttanut jo kauan sitten muualle.

Siskokset innostuivat pelaamaan biljardia.Pienemmällä oli melkoisen reipashenkinen suhtautuminen peliin. Pöydälle vaan niin hyvin ylettää. Hauskaa oli. Minä leivoin aamulla raparperipiirakan ja onnistuin sen tuoksulla houkuttelemaan meille kahvivieraita. Sain myös lupauksen perennoista ihan kotiin kuljetettuina kunhan vain kerron, mitä tarvitsen. Onni on anoppi, jolla on isot ja upeat kukkapenkit ja antelias mieli.

Huom. erittäinkin ajankohtainen iltapalatarjottimeni. ;)

Raparperipiirakka

3 munaa
2,5 dl sokeria
100 g margariini
1,5 dl vettä
4,5 dl jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Kiehauta vesi ja rasva sekaisin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kaada kuuma vesi-rasvaseos joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot erissä taikinan joukkoon. Kaada paperoituun vuokaan tai pienelle pellille (minä teen tämän n 35*25 cm astiaan) ja ripottele päälle reilusti raparperia ja viimeiseksi sokeria ja kanelia. Paista 180 asteessa 30-40 minuuttia. 

Tämä on ihanan pehmoinen, kevyt ja kuohkea piirakkaohje. Täytettä voi vaihdella ajankohdan mukaan, esim. tällä pohjalla tulee herkullinen mustikkapiiras, mutta varmaan melkein kaikki hedelmät ja marjat toimivat täytteenä.

2 kommenttia:

  1. Teillä on kyl ihan varpisti maailmankaikkeuden suloisimmat biliksen pelaajat!!

    Ja vitsit miten upeita sammakoita, muistitteko testailla ettei olis ollu yhtä kahta rinssiä joukossa.. :)

    VastaaPoista
  2. Noi oli kyllä melkoisen söpösiä, kun pelasivat ja kikattivat yhdessä. :) Eikä tainnut kukaan tehdä prinssitestejäkään. taannoin katsotussa Prinsessa ja sammakko -leffassa on kyllä melkoisen varoittava esimerkki siitä miten voi käydä, kun nuoleksii sammakoita. :D

    VastaaPoista