torstai 18. joulukuuta 2014

Helleborus tuli taloonMinä luin juuri jostain, että piparkakut säilyvät parhaiten jääkaapissa. Ja hah, sanon minä. Parhaiten ne säilyvät kassakaapissa, jonka ovi on lukittu. Niin pitkään ne eivät viihdy ainakaan meillä pöydällä, että pilaantumaan pääsisivät. Ja juu, leivoin siis tänään uuden annoksen pipareita kadonneiden tilalle. Joku päivä sitten koristellaan taas.

Leivoin myös kakun. Parhaan suklaakakun ikinä. Ohje löytyi tuosta jo jonkin aikaa sitten hankkimastani Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Brooklyn blackout on reseptillä otsikkona. No, ihan pikkuisen jouduin sitä muuttamaan ja vuokakin oli aika lailla laajempaa mallia, mutta kylläpä oli ihana, mehevä, kaakaoinen kakku. Oi namskis. Niin ja täytteeksi en tehnyt suklaakiisseliä (koska ei ollut tarpeeksi kaakaojauhetta) vaan ihan perus kerma-suklaavaahdon ja bonariksi vadelmahilloa. Voisin kyllä vielä illasta käydä maistamassa selaisen ihan pikkuisen palan...

Mies sai vielä syntymäpäivälahjaksi joulukukan. Aika ihanan sellaisen. Pääsin esittelemään tytöille, miltä Helle näyttää kukkiessaan. Ihanalta tietty.

4 kommenttia:

 1. Jouluruusu olisi kyllä aikas kiva, eikös se ole jotenkin hankala pitää elossa? Kirjotin siipalle kauppalappua, mm. Puoli kiloa suklaata, etää pääsee sitten leipomaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on se, mut mä olen ikuinen optimisti. ;) Mun äiti sai sen kyllä pysymään hengissä. Tosin äiti sai myös amaryllisen kasvamaan, toisin kuin minä tänä vuonna...

   Leipominen on kyllä huippua. Etenkin suklaaleipominen. ;)

   Poista
 2. Onnea synttärisankarille, ja minun runsaan kokemukseni perusteella piparkakut säilyvät parhaiten (lue:ikuisesti) leipurin vatsanahan alla.
  Kakku kuulostaa herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerrrotaan. :) Ja juu, toi säilömismuoto on kyllä aika tehokas.

   Poista