perjantai 19. joulukuuta 2014

Marjatan sydämet

Tuli mieleen äidin keittokirja ja siinä ollut pikkuleipäresepti; Marjatan sydämet. Mutta eipä auttanut kuukkeli eikä kirja ollut helposti saaatuvilla, joten kysyin apua sellaisilta epämääräisltä netti-ihmisiltä ja apu löytyi. Jotenkin tuollainen ventovieraalta tullut apu ja ystävällisyys lämmittää aina yhtä paljon.

Mutta nyt meillä on jouluksi Marjatan sydämiä. Ihan niinkuin äiti tulisi noissa vähän lähemmäs. Ohje on vanhasta Kotiruoka-keittokirjasta. Tein pikkuisen eri tavalla kuin alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin. Joten tässä minun versioni.

Marjatan sydämet

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini, sokeri ja sirappi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja kääntele seokseen vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Anna levähtää hetki jääkaapissa ja kauli levyksi (älä säästele jauhoja, taikina on aluksi melkoisen takertuvaista) ja ota siitä sydänmuotilla keksejä. Paista 175 asteessa n. 7 minuuttia.

Seuraavalla kerralla saatan laittaa heti puoli desiä enemmän jauhoja, muutoin nuo olivat niin herkullisia, että taitavat liittyä joulutraditioiden listalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti